Αποζημίωση εκδρομών


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει

ο εκπαιδευτικός για την αποζημίωση των εκδρομών

Την αποζημίωση εκδρομών δικαιούται ο εκπαιδευτικός ο οποίος συνοδεύει μαθητές σε εκδρομή, πέραν του ωραρίου του σχολείου. Η αποζημίωση αυτή μπορεί να είναι με ή χωρίς διανυκτέρευση, και το ποσό της αποζημίωσης εξαρτάται  από την διάρκεια της εκδρομής και αν υπάρχουν ή όχι αποδείξεις διανυκτέρευσης.

ΑΠΟΔΟΧΕΣ
Για την αποζημίωση ημερήσιας ΕΚΔΡΟΜΗΣ,  η αμοιβή ισούται με το  1/3 της αποζημίωσης εκτός έδρας, δηλαδή με 9,78 €. Σε αυτό το ποσό υπάρχει κράτηση υπέρ Μ. Τ. Π. Υ.  2 % .
Για την αποζημίωση ΕΚΔΡΟΜΗΣ δύο και περισσοτέρων ημερών, η αποζημίωση ισούται με το  1/3 της αποζημίωσης εκτός έδρας ( 9,78 € ) για την ημέρα επιστροφής, και με το ποσό των 29,35 € για κάθε μια επιπλέον ημέρα. Στο ποσό αυτό προστίθεται και η αποζημίωση διανυκτέρευσης, η οποία ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ το ποσό των 35,22 € ανά ημέρα. Η κράτηση υπέρ Μ. Τ. Π. Υ.  2 % υπολογίζεται ΜΟΝΟ στην αποζημίωση εκτός έδρας και όχι στο ποσό διανυκτέρευσης.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Την αποζημίωση των 29,35 €  δικαιούται ο εκπαιδευτικός που συνοδεύει σε εκδρομή ΜΟΝΟ όταν προσκομίσει και απόδειξη διανυκτέρευσης. Αν δεν υπάρχει απόδειξη διανυκτέρευσης τότε ανεξαρτήτως διάρκειας της εκδρομής, η αποζημίωση περιορίζεται στο ποσό των 9,78 € μόνο.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά :
1.    Έγκριση της εκδρομής. Η έγκριση ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ.
2.    Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του βιβλίου πράξεων του συλλόγου, στο οποίο θα αναφέρεται ο ΑΡΧΗΓΟΣ και οι ΣΥΝΟΔΟΙ καθηγητές, ο αριθμός των μαθητών που συμμετέχουν στην εκδρομή και ο συνολικός αριθμός των μαθητών της τάξης, βάση του οποίου θα προκύπτει ότι στην εκδρομή συμμετείχαν τα 3/4 των μαθητών.
3.    Βεβαίωση του Διευθυντή του σχολείου ότι η εκδρομή έχει πραγματοποιηθεί.
4.    Ονομαστικές αποδείξεις ξενοδοχείου στις οποίες θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού, το Α. Φ. Μ. του, οι ημέρες διανυκτέρευσης και το ποσό.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 1 : Τα προβλεπόμενα ποσά διανυκτέρευσης είναι :
1.    Για Διευθυντή σχολείου 44,02 €
2.    Για εκπαιδευτικό 35,22 €.
Αν το ποσό των αποδείξεων είναι μικρότερο των προβλεπόμενων,  τότε στην αποζημίωση διανυκτέρευση αναγράφεται το ποσό αυτό. Αν είναι μεγαλύτερο, τότε αναγράφεται το προβλεπόμενο.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 2 : Αν δεν υπάρχουν αποδείξεις από το ξενοδοχείο αλλά από το τουριστικό γραφείο, τότε επισυνάπτεται και φωτοτυπία του φαξ του γραφείου προς το ξενοδοχείο, για την κράτηση των δωματίων. ( Για καλύτερη εξυπηρέτησή σας, φροντίστε να εκδίδει το ξενοδοχείο τιμολόγιο )
5.    Καταστάσεις πληρωμής σε τρία ( 3 ) αντίτυπα.

Στοιχεία Που Απαιτούν Συμπλήρωση Στην Κατάσταση Πληρωμής
Τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσετε είναι :
•    Το Γραφείο στο οποίο υπάγετε το σχολείο. Αν το σχολείο υπάγετε στην Διεύθυνση, διαγράφετε την αντίστοιχη γραμμή.
•    Την Δ. Ο. Υ. πληρωμής
•    Την  διάρκεια της εκδρομής  και τον προορισμό της
•    Το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού
•    Τον  Α.Φ.Μ. του εκπαιδευτικού
•    Την  Δ. Ο. Υ.  του εκπαιδευτικού
•    Το σύνολο των ημερών της εκδρομής
•    Τους συμμετέχοντες μαθητές στην εκδρομή  και το σύνολο των μαθητών της τάξης
•    Την πόλη, την ημερομηνία υποβολής και το ονοματεπώνυμο του Διευθυντή / Διευθύντριας

Πηγή: ΔΙΔΕ Μεσσηνίας


Σχολιάστε