ΓΙΑ Τ’ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ

Posted on Updated on


ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στην Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας

ΓΙΑ Τ’ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ

ΔΣ 2013 ΟΛΜΕ 2013 ΔΣ 2012
ΨΗΦΙΣΑΝ 1039 ΨΗΦΙΣΑΝ 1115 ΨΗΦΙΣΑΝ 1026
ΕΓΚΥΡΑ 1004 ΕΓΚΥΡΑ 1086 ΕΓΚΥΡΑ 994
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 311 (2)30,98% ΕΝΩΤΙΚΟΑΡΙΣΤΕΡΟ 272 ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 420
ΔΑΚΕ 315 (2)31,40% ΔΑΚΕ 335 ΔΑΚΕ 376
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 141 (1)14,04% ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΚ 185 ΠΑΣΚ 116
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 137 (1)13,65% ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 180 ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 100(1)9,96% ΠΑΜΕ 114 ΠΑΜΕ 82

Συναδέλφισσες, -οι

συγκρίνοντας τ’ αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ μ’ εκείνα της περσινής σχολικής χρονιάς για το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και για το ΔΣ μπορούμε να εξάγουμε τ’ ακόλουθα κυρίως συμπεράσματα:

1) Για πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης οι δυνάμεις που έχουν αγωνιστικό προσανατολισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ με 4 έδρες.

2) Παρά την επίθεση που έχουμε δεχτεί ως εργαζόμενοι από την μνημονιακή πολιτική και τις μαζικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες που υλοποιήσαμε την προηγούμενη χρονιά παραμένουν αρκετοί συνάδελφοι μακριά από το σωματείο.

3) Η προσπάθεια του Μετώπου Αντίστασης να συμβάλλει στην ενότητα των εργαζομένων και την αναγκαία ανασυγκρότηση του συνδικαλισμού επιβραβεύθηκε από τους συναδέλφους, καθώς είναι το μόνο σχήμα που έχει ανοδική πορεία.

4) Η ΔΑΚΕ χάνει σταδιακά δυνάμεις καθώς είναι αρκετοί οι συνάδελφοι που έχουν στρέψει την πλάτη τους στην πιο συνεπή κυβερνητική παράταξη. Βέβαια παραμένουν αρκετοί και όσοι, κλείνοντας τα μάτια μπρος στην πραγματικότητα που βιώνουμε, συνεχίζουν να στηρίζουν τις λογικές του ρουσφετιού και της ατομικής επιβίωσης. Βγήκε πρώτη δύναμη στις εκλογές λόγω της επιλογής της Εκπ. Παρέμβασης να κατέβει αυτόνομα

5) Η πρώην ΠΑΣΚ προσπαθεί μεταμφιεσμένη να εξοβελίσει το «αμαρτωλό» της παρελθόν δίχως να πείθει μια και προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα συμφέροντα των εργαζομένων και την κυβέρνηση, τη στιγμή που η τελευταία μας έχει κηρύξει ανοικτό πόλεμο.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΣ: ΠΑΜΕ … ΔΕΞΙΑ

Mε δεδομένο την διάθεση του κλάδου, όπως καταγράφηκε και στο εκλογικό αποτέλεσμα, για αλλαγή προσανατολισμού στο σωματείο, αλλά και με γνώμονα την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί άμεσα ένα αγωνιστικό κοινωνικό μέτωπο για την υπεράσπιση της κοινωνίας και της χώρας μας απέναντι στην καταστροφική πολιτική κυβέρνησης και τρόικας προτείναμε στο ΔΣ να συγκροτηθεί το προεδρείο από τις δυνάμεις που θέλουν να συμβάλλουν σ’ αυτή την υπόθεση, δηλαδή το Μέτωπο Αντίστασης, την Παρέμβαση και το ΠΑΜΕ. Σ’ αυτή μας την πρόταση η Παρέμβαση απάντησε πως αν και είναι υπέρ των προγραμματικής συγκρότησης εκτιμά πως τώρα δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, θέτοντας παράλληλα και θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης. Το ΠΑΜΕ απάντησε πως δε βλέπει συγγενικές δυνάμεις στο ΔΣ και θα ψηφίσει με βάση τη δύναμη κάθε παράταξης, δηλαδή αναλογικά. Στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν το αποτέλεσμα ήταν: στην πρώτη, Ψαρράς:3 (ΔΑΚΕ – ΠΑΜΕ), Σταμούλης:2, Γκόβας:1, Λευκά:1 και στη δεύτερη δεν κατέθεσε υποψηφιότητα ο συν. Γκόβας και τα λευκά ήταν δύο. Η τρίτη ψηφοφορία θα γίνει μετά τις εορτές καθώς η Προοδευτική Ενότητα ζήτησε χρόνο για να συνεδριάσει ως παράταξη.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές πως το ΠΑΜΕ με την «αναλογική» στήριξή του στη ΔΑΚΕ και η Παρέμβαση με την «ουδετερότητά» της, ουσιαστικά παραχωρούν το προεδρείο στη ΔΑΚΕ. Είναι μια αρνητική εξέλιξη, μακριά από τις διαθέσεις του κόσμου που στήριξε αυτές τις παρατάξεις. Από την πλευρά μας επιμένουμε στην ανάγκη συγκρότησης αγωνιστικής κατεύθυνσης και σε κάθε περίπτωση θα συμβάλλουμε όσο μπορούμε για να έχει το σωματείο τον αναγκαίο προσανατολισμό.