ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Posted on Updated on


ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΣΤΗΝ Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Έχοντας μαζί μας την παρακαταθήκη των αγώνων του σωματείου μας

Έχοντας μαζί μας τη δύναμη που μας δίνει το δίκαιο της οργής μας

Έχοντας μαζί μας τη δύναμη που μας δίνει η ανάγκη να υπερασπίσουμε τις ζωές μας

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Για το ΨΩΜΙ: Το μέλλον μας δεν είναι στη φτώχεια , την εξαθλίωση, στην μαζική κατάθλιψη. Πλούτος υπάρχει και πρέπει να επιστρέψει σε αυτούς που τον παράγουν.

Για την ΠΑΙΔΕΙΑ: Δεν θα αφήσουμε να παραδοθεί το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας εκπαίδευσης στα χέρια των αρπακτικών της ασύδοτης αγοράς. Το δημόσιο σχολείο πρέπει να χωράει όλα τα παιδιά και όχι τους λίγους. Πρέπει να δίνει γενική μόρφωση , κριτική σκέψη και όχι απόρριψη.

Για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Στο βωμό της κρίσης περιορίζεται ασφυκτικά η δημοκρατία, συρρικνώνεται η εθνική κυριαρχία και δίνεται το δικαίωμα σε όργανα και μηχανισμούς της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας πλουτοκρατίας να διαφεντεύουν τη ζωή μας.

Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Να πούμε ξανά ΟΧΙ! Δεν θα περάσουν! Ο λαός θα τους ανατρέψει, θα αποκαταστήσει τη λαϊκή κυριαρχία και θα βάλει τις βάσεις για μια νέα πορεία της χώρας που θα είναι σε σύγκρουση με το σύστημα εξουσίας του κεφαλαίου που εκπροσωπούν κυβέρνηση και τρόικα.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τις δυνάμεις του κυβερνητικού – κομματικού συνδικαλισμού που αντιστέκονται με νύχια και με δόντια για να μην υπάρξει συντονισμός των σωματείων, εκμεταλλευόμενοι όλες τις δυνατότητες, οργανώνοντας τις δράσεις στα σωματεία από τα κάτω και σε συντονισμό – ενωτική κατεύθυνση σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο, μπορούμε να συμβάλλουμε για να αποκτήσει το συνδικαλιστικό κίνημα μαχητική κατεύθυνση και να ενταχθεί , κρατώντας τον αυτόνομο ρόλο του, στο μεγάλο κοινωνικό πολιτικό ρεύμα της ανατροπής.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Advertisements