Ο.Λ.Μ.Ε. Όχι στις αυθαιρεσίες του Υπ. Παιδείας

Posted on Updated on


Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 33 11 338

http://www.olme.gr

e-mail: olme Αθήνα, 14/09/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΥΠΑΙΘ συνεχίζει ακάθεκτο την αντιεκπαιδευτική επίθεση ενάντια στο Δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς: αφού με ψεύδη και υποκριτικές δηλώσεις ευαισθησίας επιχειρεί να συγκαλύψει την εικόνα διάλυσης που υπάρχει στα σχολεία με χιλιάδες ελλείψεις σε προσωπικό σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες, αφού «ανάγκασε» τους συναδέλφους να υποβάλουν αιτήσεις μετάταξης, σε θέσεις που δεν είχαν προσδιοριστεί και χωρίς να ανακοινώνει τα μόρια για να υπάρχει διαφάνεια στις μετατάξεις, περνάει τώρα στην επόμενη φάση. Ήδη, από τις Δ/νσεις Εκπ/σης ανακοινώνονται ονόματα εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που θα μετακινηθούν σε άλλον νομό εντός της περιφέρειας, την ίδια στιγμή που δεν προχωράει τις νόμιμες διαδικασίας μετακινήσεων (αποσπάσεις, εθελοντικές μετατάξεις, κ.λπ.).

Παρακάμπτοντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, φτιάχνει λίστες υποχρεωτικών μετακινήσεων μέσα από ανεξέλεγκτους μηχανισμούς, χωρίς να δίνει στη δημοσιότητα τα απαραίτητα στοιχεία και τα κριτήρια.

· Καταγγέλλουμε τις διαδικασίες αυτές.

· Απαιτούμε από τα Υπηρ. Συμβούλια να μην δεχθούν την ακύρωση του ρόλου τους. Να προχωρήσουν στην τακτοποίηση του προσωπικού, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.

· Να υπολογίσουν τα κενά και τα πλεονάσματα με βάση τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος.

· Να αρνηθούν να συντάξουν πίνακες μετακινούμενων εκτός νομού ή σε ολόκληρη την επικράτεια.

Καλούμε τους αιρετούς να πρωτοστατήσουν, μαζί με τις ΕΛΜΕ και τις απεργιακές επιτροπές αγώνα, ώστε να αποτραπούν αυτές οι εξελίξεις.

Υπογραμμίζουμε την ευθύνη όλων των μελών των ΠΥΣΔΕ για τη συμμετοχή τους σε παράτυπες ενέργειες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον αγώνα, στην απεργία.

Κανένας μαθητής, κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.