ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ: Μια Νέα Πλειοψηφία γεννιέται;

Posted on Updated on


3-7-2013

Μια Νέα Πλειοψηφία γεννιέται;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚ- ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΚΑΤΑ 5 ΕΥΡΩ.

ΟΙ ΣΥΝΕΚ εκτιμούν ότι το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ με τις απειλητικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί,θα έπρεπε να διαφέρει ριζικά από όλα τα προηγούμενα. Είναι προφανές ότι 85000 εκπαιδευτικοί, τη συγκεκριμένη στιγμή θα ήθελαν, το 16ο Συνέδριο κατά απόλυτη προτεραιότητα να προτάξει το υπερεπείγον πρόγραμμα δράσης ενάντια σε όσους , εκτελώντας «συμβόλαια θανάτου» διαλύουν τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων.

Αντ αυτού οι καταδικασμένες στην συνείδηση των εκπαιδευτικών, κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚ απογείωσαν τον αμοραλισμό και τον αλεξανδρινισμό των διαρκώς απόντων από τη ζωή του συνδικάτου μελών τους.

Υιοθετώντας οι δυνάμεις του κρατικού συνδικαλισμού την τακτική της «καμένης γης, με την κρίσιμη συμβολή και του ΠΑΜΕ το οποίο κάνει ότι είναι δυνατόν για να καταστρέψει όσα συνδικάτα δεν ελέγχει το ίδιο, πρότειναν στο συνέδριο την προκλητικά λαικίστικη «αναστολή της καταβολής των συνδρομών των μελών της ΟΛΜΕ για δύο χρόνια, κατά 5 ευρώ»!

Η απόφαση αυτή που τελικά πάρθηκε από το σώμα πρακτικά σημαίνει οικονομική ασφυξία για το συνδικάτο, τη στιγμή μάλιστα που περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η οικονομική αυτονομία του ώστε να προχωρήσει:

στην νομική προστασία συναδέλφων που διώκονται,

στην εκτύπωση του απαραίτητου υλικού,

την κατασκευή και ανάρτηση πανώ αλλά και την οργάνωση του απαιτητικού και πολύμορφου αγώνα με κάθε διαθέσιμο μέσο που κρίνεται απαραίτητο για την προστασία των συναδέλφων από την απόλυση και την προστασία του δημόσιου σχολείου από την καταστροφή.

Επειδή περίσσεψε στο συνέδριο η υποκρισία και ο λαικισμός για το ύψος της συνδρομής στις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ αλλά και συνολικά για τα οικονομικά της ομοσπονδίας θυμίζουμε πως :

Η συνδρομή των μελών των ΕΛΜΕ είναι ενιαία.

Μετά την «αναστολή» και την μείωση της το ποσό που απομένει στην ΟΛΜΕ μειώνεται κατά 5 ευρώ.

Με την απόφαση αυτή το μέρος της συνδρομής που θα δίνουν πλέον οι συνάδελφοι στις ΕΛΜΕ και θα αποδίδεται στην ΟΛΜΕ θα είναι μόνο 10 €.

Το υπόλοιπο ποσό της συνδρομής παραμένει στις ΕΛΜΕ για να αντιμετωπίζουν τα αυξημένα έξοδα λειτουργίας τους που γίνονται αβάστακτα για τις μικρές και τις περιφερειακές ΕΛΜΕ .

Από αυτά τα 10 €:

– 3 € θα αποδίδονται στην ΑΔΕΔΥ,

– 1,52 € θα αποδίδονται στο ταμείο Αλληλοβοήθειας της ομοσπονδίας,

– 0.59 € θα αποδίδονται στο ΚΕΜΕΤΕ για να έχει τα στοιχειώδη για τη λειτουργία του χρήματα,

– 0,5 € περίπου θα αποδίδεται στην Διεθνή Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (η Ευρωπαϊκή είναι τμήμα της Διεθνούς).

Έτσι στο τακτικό ταμείο της ΟΛΜΕ θα απομένουν κάτι λιγότερο από 4,4 € για κάθε μέλος, ποσό που είναι απαγορευτικό για την αυτόνομη και επαρκή λειτουργία της ομοσπονδίας.

Θυμίζουμε πως στο προηγούμενο συνέδριο η συνδρομή για την ΟΛΜΕ μειώθηκε κατά 3€. Ήδη τα λειτουργικά έξοδα υπερβαίνουν κατά πολύ τις ετήσιες συνδρομές που οι ΕΛΜΕ αποδίδουν. Η συνδρομή αυτή είναι πλέον η μικρότερη από όσες που έχουν αντίστοιχες ομοσπονδίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Εμείς δεσμευόμαστε πως σε κάθε περίπτωση πως στο νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ η παράταξή μας θα εξακολουθήσει να κάνει προσπάθειες συνετής διαχείρισης, χωρίς όμως αυτό να έχει επίπτωση στη δράση της ομοσπονδίας για την διεκδίκηση και την προβολή των αιτημάτων μας.

Με βάση όλα τα παραπάνω δεδομένα πιστεύουμε πως είναι καταστροφική για το συνδικάτο η απόφαση που αφορά στη νέα μείωση της συνδικαλιστικής συνδρομής, απόφαση που επέβαλε στο 16ο Συνέδριο η Νέα Πλειοψηφία ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚ –ΠΑΜΕ. Οι ΣΥΝΕΚ θέτουν τη σημερινή εξέλιξη στην κρίση των συναδέλφων.

Advertisements