ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ στην Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας : Ανακοίνωση – ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του 16ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ

Posted on Updated on


ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ

 Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ 

ΔΙΑΛΥΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ…

Είναι πλέον φανερό σε όλους μας πως η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την πλήρη καθυπόταξη της κοινωνίας στις μνημονιακές πολιτικές. Κανείς δεν έχει δικαίωμα ν’ αντιστέκεται σ’ αυτές τις πολιτικές, ούτε καν να σκέφτεται πως μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος για τη χώρα και τους εργαζόμενους. Μας θέλουν όλους ντυμένους στα χακί, να παίρνουμε εντολές από τα δελτία των 8μμ και ο καθένας μόνος του να προσπαθεί να επιβιώσει όπως, όπως.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια ξεδιπλώνεται και η επίθεση της απέναντι στο δημόσιο σχολείο. Δίχως τη στοιχειώδη χρηματοδότηση για τη λειτουργία του, με εκπαιδευτικούς κακοπληρωμένους, δίχως εργασιακά δικαιώματα, περιφερόμενους απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με τους αναπληρωτές στο περιθώριο και με τα παιδιά χωρίς προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο. Και αυτό θα είναι το μέλλον για όσους «τυχερούς» αξιολογηθούν ως επαρκείς και δε θα διακατέχονται από «εμμονές», όπως να σκέφτονται, να κρίνουν και ν’ αντιστέκονται συλλογικά.

Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ…

Όλα όσα έγιναν την τελευταία περίοδο καταδεικνύουν την παραπάνω αλήθεια. Εξαγγέλθηκε μια απεργία δίχως να προετοιμαστεί στοιχειωδώς και αναστάλθηκε πριν καν οργανωθεί. Όλες οι παρατάξεις έχουν ευθύνη για την παραπάνω εξέλιξη. Οι ΔΑΚΕ  και ΠΑΣΚ, αφού όλη την προηγούμενη περίοδο καθησύχαζαν τον κλάδο, προσπάθησαν να εμφανιστούν ως αγωνιστικές την ίδια στιγμή που το μόνο που εκλιπαρούσαν ήταν να μας επιστρατεύσουν για «να γυρίσουμε με το κεφάλι ψηλά στα σχολεία». Οι παρατάξεις της αριστεράς δεν κατόρθωσαν να ξεφύγουν απ’ αυτή την προοπτική και ν’ αντιπαρατάξουν ένα άλλο σχέδιο, που θα έδινε διαφορετική διέξοδο: ούτε της αναστολής με τον τρόπο που έγινε, ούτε «προτάσεων» απόγνωσης για απεργία συνδικαλιστών – μουτζαχεντίν κλπ. Η λογική μάλιστα κάποιων να επιρρίψουν τις ευθύνες αλλού (στις υπόλοιπες παρατάξεις της αριστεράς κυρίως), αποδεικνύει πως δεν έχουν ούτε καν το θάρρος να δουν αυτοκριτικά τη στάση τους. Είναι μια λογική που αναπαράγει την υπάρχουσα κατάσταση στο συνδικαλισμό, που αποθεώνει τα πρόσκαιρα μικροπαραταξιακά συμφέροντα έναντι ουσιαστικών απολογισμών που θα μας βγάλουν από το τέλμα.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ: ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ…

Δείτε πόσο τραγικές φαντάζουν οι αφίσες της ΔΑΚΕ στα σχολεία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Θέλουν εθνοκεντρική εκπαίδευση όταν το κόμμα τους έχει παραδώσει τη χώρα στην τρόικα. Τους φταίει μόνο ο Μανιτάκης, όταν ο Σαμαράς έχει επιστρατεύσει όποιον κλάδο εργαζομένων κινητοποιήθηκε. Τους φταίει και η αριστερά γιατί συνεχίζει, με τις όποιες εκφάνσεις της, ν’ αντιστέκεται. Ίδια και χειρότερη η εικόνα σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, όπου ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ συνεργάζονται άψογα για να μην υπάρχει ίχνος αντίστασης και συντονισμού των εργαζομένων. Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση σας καλούμε μαζί να δημιουργήσουμε ένα νέο συνδικαλιστικό κίνημα, στην υπηρεσία των εργαζομένων και του δημόσιου συμφέροντος και όχι των μηχανισμών που διαλύουν τη χώρα. Ένα νέο συνδικαλιστικό κίνημα που θα προσπαθήσει να ενώσει τους εργαζόμενους απέναντι σ’ αυτή την επικίνδυνη πολιτική και που θα συμβάλλει, μαζί με όλα τα τμήματα της κοινωνίας που πλήττονται, ν’ ανοίξει ένας άλλος δρόμος για τη χώρα.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ: ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…

Το μέλλον μας είναι περισσότερο από ποτέ συνυφασμένο με το αύριο συνολικά του κοινωνικού συνόλου. Απ’ αυτή την άποψη θα πρέπει να εργαστούμε και στο χώρο της εκπαίδευσης και στην κοινωνία για να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης και απαλλαγής από τα δεσμά της τρόικας και των μνημονίων. Για να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία όπου οι έννοιες δημοκρατία, αλληλεγγύη, ελευθερία θα είναι στο επίκεντρο. Μ’ ένα νέο πρότυπο ανθρώπου, έξω και πέρα από το καταναλωτικό μοντέλο που επικράτησε τις τελευταίες δεκαετίες. Μ’ ένα νέο πολιτισμό που θα έχει αναφορά στις πανανθρώπινες αξίες και θα συμβάλλει από την πλευρά του στην πνευματική χειραφέτηση της κοινωνίας.

Σ’ αυτή την προσπάθεια θεωρούμε πως η ενότητα των αγωνιστικών παρατάξεων είναι αναγκαία. Είναι λάθος  οι χωριστικές λογικές που δίνουν την εντύπωση πως η ενότητα, ως ιδέα και ως πρακτική, ήταν μια ακόμη σημαία ευκαιρίας. Ο αγώνας ενάντια στην τρόικα και τα μνημόνια δε μπορεί να είναι αποτελεσματικός διαιρώντας τους εργαζόμενους, αλλά πασχίζοντας για την ενότητά τους. Σ’ αυτή την προσπάθεια λοιπόν εμείς δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε σταθερά και σας καλούμε να γίνουμε ακόμη περισσότεροι, για να μπορέσουμε να δώσουμε δύναμη στην ελπίδα.

 ΕΝΩΤΙΚΟ   ΑΡΙΣΤΕΡΟ  ΣΧΗΜΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ

 ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

Αμπλάς Μιχάλης 16ο Γυμν. Λαζανάς Αλέξης 13ο Γυμν
Αναγνώστου Λαμπρινή ΓΕΛ Παραλίας Μπαλού Σπυριδούλα 3ο ΕΠΑΛ
Αναστασόπουλος Βασίλης ΓΕΛ Κ. Αχαΐας Μπαρακίτη Σταυρούλα 8ο Γυμν
Αργυρόπουλος Νίκος 4ο ΕΠΑΛ Μπαρλίγκα Άννυ ΓΕΛ Καστριτσίου
Αυγουστινιάτος Γρηγόρης ΓΕΛ Βραχνεϊκων Μπαρμπαγιάννη Έλλη Γυμν. Ριόλου
Βασιλακοπούλου Ντέμη ΓΕΛ Καστριτσίου Μπουμπούλης Άγγελος Γυμν.Λάππα
Γασπαρινάτου Χαρά 10ο ΓΕΛ Μπούση Ευαγγελία 2ο ΕΠΑΛ
Γεωργάκη Νάντια 2ο ΕΠΑΛ Νικολακοπούλου Μαρία Πειρ. Γυμν.
Γκαναβάρας Γιάννης 1ο ΕΠΑΛ Ντούκα Αναστασία Γυμν. Ρίου
Δασκαλοπούλου Χριστίνα Γυμν. Καστριτσίου Οικονόμου Κώστας 7ο ΕΠΑΛ
Δελής Γιώργος 21ο Γυμν Παΐζης Παναγιώτης 16ο Γυμν.
Ευθυμίου-Μαντά Γεωργία 12ο Γυμν Παναγιωτοπούλου Ανδριάννα 9ο Γυμν.
Κάνιστρα Έφη 7ο ΓΕΛ Παπαδέας Επαμεινώνδας 9ο ΓΕΛ
Καραβότας Γιάννης ΓΕΛ Κ.Αχαιας Παππάς Γιάννης Γυμν. Αγ.Βασιλείου
Καραϊσκος Δημήτρης ΓΕΛ Ρίου Πετσούλας Νίκος 11ο Γυμν.
Κατσιγιάννης Φίλιππος 6ο ΕΠΑΛ Πυλαρινός Ηρακλής 5ο ΓΕΛ
Κοκκόλης Πάρης 6ο ΕΠΑΛ Σαρρής Θόδωρος 1ο Γυμν.
Κόλλιας Θεόδωρος 4ο ΕΠΑΛ Σιακοβέλη Αιμιλία ΓΕΛ Αχαΐας
Κομπολίτη Μαρία 11ο ΓΕΛ Σιάχος Χρήστος 5ο ΕΠΑΛ
Κοπανά Αλεξάνδρα ΓΕΛ Κ. Αχαΐας Σταμούλης Θόδωρος Γυμν. Λάππα
Κοσμοπούλου Βάσω 8ο ΓΕΛ Σταυρόπουλος Παναγιώτης 12ο Γυμν
Κουρή Ήρα 1ο ΓΕΛ Χλωμούδης Σταμάτης 3ο ΓΕΛ

 -ΚΑΤΩ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

-ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

– ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ,

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

-ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ