ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Posted on Updated on


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                     Πάτρα, 22/01/2013
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
aelmeahaias@yahoo.gr

Πριν λίγες μέρες στάλθηκε εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που καθορίζει το πλαίσιο αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των αδειών λόγω επιπλοκών κύησης (επαπειλούμενη κύηση).

 Στην εν λόγω εγκύκλιο (155734/Δ1/ 10-12-2012) της Διεύθυνσης Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι όποιος αναπληρωτής εκπαιδευτικός παίρνει αναρρωτική άδεια πάνω από 15 μέρες χάνει την εκπαιδευτική του προϋπηρεσία, δεν πληρώνεται και… απολύεται. Με την ίδια εγκύκλιο κάθε έγκυος αναπληρώτρια εκπαιδευτικός με επαπειλούμενη εγκυμοσύνη, που παίρνει αναρρωτική άδεια πάνω από 15 μέρες, χάνει τη διδακτική της προϋπηρεσία, όχι όμως -ευτυχώς(!!!)- και τη δουλειά της.

Διαβάστε πώς δικαιολογεί την απόφαση αυτή η προϊσταμένη του Υπουργείου Παιδείας που υπογράφει την εγκύκλιο. Όπως λέει, «τα παρελθόντα σχολικά έτη έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο αλόγιστης χρήσης αναρρωτικής άδειας από την πλευρά των εκπαιδευτικών. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια αφενός τον μη ορθό προγραμματισμό και τη δυσλειτουργία των σχολικών μονάδων, λόγω έλλειψης προσωπικού, και αφετέρου παρέχει στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν μόρια πλασματικής προϋπηρεσίας τα οποία χρησιμοποιούν ως πραγματική για μελλοντική πρόσληψη ή διορισμό» (εφημ. ΕΘΝΟΣ). Επίσης  αναφέρεται στην ίδια εγκύκλιο ότι η απόφαση οφείλεται στην «…αδήριτη ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής και εξορθολογισμένης διαχείρισης των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας…»!

Μια λέξη μπορεί να περιγράψει τα παραπάνω λόγια: Μεσαίωνας! Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δουλεύουν αν είναι τυχεροί και δεν αρρωστήσουν πάνω από 15 μέρες! Επίσης, στην υποψήφια μητέρα που αντιμετωπίζει προβλήματα στην κύηση αντί της απόλυτης προστασίας και φροντίδας που της παρέχει ο νόμος, χρεώνεται δόλος για τη συγκέντρωση πλασματικής προϋπηρεσίας!!!

Όμως το εργατικό δίκαιο (ν. 1483/1984) προστατεύει την εγκυμοσύνη και απαγορεύει την απόλυση των εγκύων, ενώ ταυτόχρονα ρητά αναγνωρίζει την απουσία από την εργασία λόγω επιπλοκών της εγκυμοσύνης τους ως κώλυμα χωρίς δική τους υπαιτιότητα και ως εκ τούτου δικαιούνται να λάβουν τις αποδοχές τους από τον εργοδότη τους. Επομένως καμιά εγκύκλιος δε μπορεί να υποκαταστήσει κανένα νόμο. Και απάνθρωπο λοιπόν και παράνομο…

Είναι φανερό ότι οι παραπάνω  εργασιακές ρυθμίσεις –προϊόν των μνημονιακών απαιτήσεων – παραπέμπουν στην εποχή των αρχών του 19ου αιώνα, όπου δεν υπήρχαν εργατικά δικαιώματα (άδειες, ασφάλιση, ωράριο, αξιοπρεπείς αμοιβές κλπ) και οι εργάτες ήταν έρμαια των εργοδοτών τους. Η εγκύκλιος αυτή έρχεται να προστεθεί στην ενεργοποίηση ενός τρομοκρατικού πλαισίου που αφορά τους εκπαιδευτικούς που μαζί με τα πειθαρχικά, τις διαθεσιμότητες και την προώθηση της αξιολόγησης μετατρέπουν το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης σε ένα ατελείωτο εργασιακό γκέτο.

Απαιτούμε: α) Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η  εγκύκλιος και καλούμε την ΟΛΜΕ να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση β) Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους γ) καλούμε όποιο συνάδελφο αναπληρωτή που τυχόν αντιμετωπίσει προβλήματα από την εφαρμογή της εγκυκλίου να ενημερώσει άμεσα το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                     Ο  Γραμματέας

Σταμούλης Θόδωρος                                                       Ψαρράς  Σπύρος

Advertisements