Ε.Α.Κ. ΠΥΣΔΕ ΑΧΑΪΑΣ: Λίγο πριν την αναγκαία ανάπαυση.

Posted on Updated on


Ενημερωτικό 11ο

«Είμαστε 50% – 50% . Τούτο το χώμα είναι και δικό τους, είναι όμως και δικό μας. Δεν θα πώ Καληνύχτα, θα πώ Καλή Δύναμη.» Τ. Σ.

Το πολιτικό κοινοβουλευτικό τοπίο αλλάζει ραγδαία με ένδυμα μεγάλης προσωρινότητας. Οι δεύτερες εκλογές λοιπόν τέλειωσαν, οι «μνημονιακές» δυνάμεις με συνδετικό ιστό το δικό τους Ευρώ, το κοινό αμαρτωλό παρελθόν τους και με ελάχιστο επίχρισμα από ΔΗΜΑΡ ακόμη συγκυβερνούν…. Ενώ λοιπόν το πολιτικό σκηνικό ανασυντίθεται, εμείς συνεχίζουμε…

************

Κάποιες λεπτομέρειες για τις τοποθετήσεις σε πάσης φύσεως κενά….

α) Συνεχίσαμε και φέτος (αφού δεν συζητείται η δημιουργία οργανικών θέσεων κάτω των «11» ωρών, ούτε με τις «9», παρότι οι οργανικές θέσεις βγήκαν με μ. ό. τις «18») το καθεστώς της θητείας, ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις. Πέρασε ομόφωνα.

β) Φέραμε επεξεργασμένη πρόταση ώστε να δημιουργηθούν επί πλέον οργανικές θέσεις σε θέσεις εκπαιδευτικών που δεν μπαίνουν στις τάξεις συνεχώς και πάνω από 2 έτη (π.χ. αδυνατούντες) παραπλήσιο με το πρότυπο της «θητείας», χωρίς δηλ. να χάνονται οι δικές τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα: Δεν έγινε αποδεκτό ούτε από τον έτερο αιρετό. Παραλλαγή της πρότασης για τα προσωρινά κενά συζητήθηκε, αλλά τελικά αναγκαστήκαμε να την αποσύρουμε, αφού δεν υπήρξε αποδοχή από καμία πλευρά..

γ) Με βάση την περσινή μας πρόταση να μη δίνονται προσωρινές στις Β΄, Γ΄ και Δ΄ Αχαΐας κάτω των 4-5 ωρών – πέραν των Αιγίου, Καλαβρύτων και Κ. Αχαΐας που έχουν τα λιγότερα μόρια σε περιοχή – προτείναμε, μετά την περσινή θετική εμπειρία, να καθιερωθεί το όριο των 4 ωρών για καλύτερη εφαρμογή, λόγω των ειδικοτήτων με λίγες ώρες. Δεν έγινε αποδεκτή και έτσι μείναμε στο κατώτατο πλαφόν των 5 ωρών. Το Σεπτέμβρη θα προηγηθούν, εάν είναι «λειτουργικά υπεράριθμοι» στα σχολεία που τοποθετήθηκαν.

δ) Ζητήσαμε να μετρήσει η υποχρεωτική χορωδία (2 ώρες) για όλα τα σχολεία. Έγινε αποδεκτή.

ε) Δεχτήκαμε πρόταση της Προέδρου, αφού ήταν στο πλαίσιό μας, η χρήση (*) για τις πλασματικές θέσεις (κάτω των 5 ωρών ή και μηδενικών) για την τοποθέτηση συναδέλφων που είναι στη «Διάθεση του ΠΥΣΔΕ».

στ) Προτείναμε επί πλέον κανόνες για τις τοποθετήσεις στο ΠΕ04, λόγω της μερικής διάσπασης του κλάδου, ώστε να υπάρχει δικαιοσύνη ανάμεσα στις ειδικότητες για τα κενά που θα βγαίνουν στα σχολεία. Έγινε αποδεκτή. Έτσι μετά την άρση των υπεραριθμιών (μόνο 25 έγιναν) προτείναμε να μετατραπούν σε οργανικά κενά άλλης ειδικότητας σε Γυμνάσια της Β΄ και Δ΄ Αχαΐας λόγω έλλειψης ΠΕ05. Έγινε αποδεκτό.

ζ) Ελέγξαμε με σχολαστικότητα (κάναμε λίγες διορθώσεις) στην πολλή καλή προεργασία μέσω της μηχανοργάνωσης για το προσωπικό των σχολείων μας.

στ) Προτείναμε, λόγω της καθυστέρησης για άρση της απαγόρευσης στις «υπηρεσιακές μεταβολές» (διπλές εκλογές), να δημοσιοποιηθούν οι τοποθετήσεις στις 25/6/2012, μετά από καλό ενδεικτικό έλεγχο. Αποδεχτήκαμε κάποιες λίγες επί πλέον τοποθετήσεις σε μερικές ειδικότητες – χωρίς αίτηση ή και χωρίς δήλωση προτίμησης σχολείων – από τη διάθεση στο ΠΥΣΔΕ, που δεν επηρέαζαν άλλους συναδέλφους. Οι τοποθετήσεις αυτές σημειώθηκαν με κόκκινο στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης. Προτείναμε επίσης να τρέξουν παράλληλα οι ενστάσεις και νέες δηλώσεις προτίμησης όσων δεν πήραν σχολεία. Σήμερα Πέμπτη 28-6-2012 έγιναν και οι 25 τελευταίες. Έτσι την Παρασκευή 29-6-2012 θα κάνουν όλοι πράξεις ανάληψης.

στ) Εξηγήσαμε σε πολλούς συναδέλφους, που μας ρώτησαν, για την μοριοδότηση «εντοπιότητας» και «συνυπηρέτησης» μόνο στους πρ. Καποδιστριακούς Δήμους. Έτσι αποφευχθήκανε πολλές άκυρες ενστάσεις. Το ίδιο κάναμε για κάποια ειδικά ζητήματα (π.χ. μοίρασμα ωρών σε διαφορετικούς κλάδους).

ζ) Στο ΠΥΣΔΕ έφθασαν (28-6-2012) ελάχιστες ενστάσεις που απορρίφθηκαν (εκπρόθεσμες ή αβάσιμες).

***********

Σημείωση 1: Οι αιτήσεις για αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ αποφασίστηκε να γίνουν από 1-30 Ιουλίου.

Σημείωση 2: Οι υπόλοιπες εργασίες στο ΠΥΣΔΕ (αναγνωρίσεις τίτλων, ιδιωτικό έργο, φροντιστήρια, κλπ) συνεχίστηκαν κανονικά όταν απελευθερώθηκε το ΠΥΣΔΕ από την απαγόρευση ή δεν ενέπιπταν σ’ αυτήν.

Σημείωση 3: Το πειθαρχικό για αναπληρωτή δεν έγινε λόγω τυπικού προβλήματος, παρά την προετοιμασία μας. Θυμίζουμε ότι μετά τις 14-6-2012 για όλα τα Πειθαρχικά θα συσταθούν ειδικά περιφερειακά Υ. Σ., όπου μέχρι να αλλάξει ο νέος Δ. Κ., δεν θα μετέχουν αιρετοί του κλάδου.

Οι αιρετοί με την Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση για το ΠΥΣΔΕ Ν. Αχαΐας είναι:

1) Παναγιώτης Μπούρδαλας, τακτικό μέλος, κιν. 6976791812, e-mail: pmkas2004

2) Παναγιώτης Παΐζης, αναπληρωματικό μέλος, κιν. 6944347119, e-mail: ppaizis

Πάτρα, 28 Ιούνη 2012