«Παιχνίδι πέρα από χρώματα» από το 14 δημοτικό σχολείο της πάτρας

Posted on Updated on


Δημοσιεύτηκε στις 4 Απρ 2012 από 14dspatras

Το «Παιχνίδι πέρα από χρώματα» είναι μια ταινία μικρού μήκους που δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης. Τα παιδιά που κάθε δεύτερο Σαββατόβραδο του χειμώνα έβλεπαν ταινίες στο σχολείο στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Σινεμά στα θρανία» αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση (και την κάμερα) στα χέρια τους. Από θεατές έγιναν σεναριογράφοι, σκηνογράφοι, ηθοποιοί, σκηνοθέτες.
Επιλέχτηκε το θέμα των μεταναστών που για το σχολείο είναι γνώριμο μετά τη μεταφορά του λιμανιού της Πάτρας στην περιοχή μας και τη μετακόμιση των μεταναστών στα λημέρια μας. Προσπαθήσαμε να το διαπραγματευτούμε χωρίς υπερβολές προς τη μια ή την άλλη πλευρά και νομίζουμε πως το χειριστήκαμε με σεμνότητα και αξιοπρέπεια.
Η ταινία θα διαγωνιστεί στο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία». Δεν ξέρουμε αν θα διακριθεί εκεί . Μικρή σημασία έχει. Γιατί όλοι εμείς που συμμετείχαμε στην προσπάθεια έχουμε ήδη κερδίσει το βραβείο της συμμετοχής, της συλλογικότητας και της ικανοποίησης που μια τέτοια προσπάθεια αφήνει.

Έχει και άποψη η Χρυσή Αυγή για την ταινία μας:

Δεν μας έκανε και ιδιαίτερη εντύπωση η είδηση που είδαμε στην εφημερίδα Πελοπόννησος σχετικά με μια εργασία που έκαναν οι μαθητές ενός δημοτικού σχολείου μαζί με τους δασκάλους τους. Η εργασία ήταν μια μικρή ταινία με θέμα τον αντιρατσισμό και τους λαθρομετανάστες με τίτλο «Ο «συμμαθητής» μου, ο μετανάστης», όπου σκοπός είναι όπως είπαν οι δάσκαλοι του σχολείου να προβληθούν οι άριστες σχέσεις των μαθητών με τους λαθρομετανάστες καθώς το σχολείο βρίσκεται στην περιοχή του νέου λιμανιού, μια περιοχή όπου έχει γεμίσει με δεκάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες. Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε περαιτέρω το γεγονός μιας κι είναι γνωστή η προπαγάνδα που γίνεται στα σχολεία της χώρα μας σχετικά με τον αντιρατσισμό, την πολυπολιτισμικότητα κτλ… Προπαγάνδα που είτε γίνεται με τις επίσημες οδηγίες του κράτους και της διδακτικής ύλης, είτε με πρωτοβουλίες αριστερών θολοκουλτουριάριδων δασκάλων και καθηγητών που ανεξέλεγκτοι κάνουν πλύση εγκεφάλου σε μαθητές 7 και 8 χρονών. Θυμίζουμε ένα άλλο περιστατικό που είχε συμβεί σε σχολείο της Πάτρας που φανερώνει την καάσταση που επικρατεί: Όταν η «δημοκρατία» επιβάλλεται «φασιστικά» στα ελληνικά σχολεία και Αριστερή προπαγάνδα σε Δημοτικά σχολεία της Πάτρας επίσης Η διάβρωση της Ελληνικής παιδείας από τον «ιό» της αριστερής κουλτούρας

http://xa-ndhellas.blogspot.com/2012/04/blog-post_27.html

Advertisements