Η 25η Μαρτίου, η Επανάσταση του ‘21 και οι αγώνες του σήμερα – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Posted on Updated on


ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΙΑ, ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η 25η Μαρτίου, η Επανάσταση του ‘21 και οι αγώνες του σήμερα

Το αληθινό, επαναστατικό – κοινωνικό νόημα της επανάστασης του ‘21, αναδεικνύεται και προβάλλει καθαρότερο σήμερα, μέσα από την εμπειρία και τη γνώση που αποκτήσαμε στον αγώνα μας ενάντια στην βάρβαρη ταξική επίθεση που δεχόμαστε στην εποχή των αντιλαϊκών μνημονίων και της τρόικας. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται επίσης καθαρά το λειψό περιεχόμενο της ανιστόρητης γενικής «εθνικής» αναφοράς.

Η ιστορική αλήθεια είναι ότι η επανάσταση του ‘21 είχε χαρακτήρα απελευθερωτικό, κοινωνικό και ταξικό!Η ιστορική αλήθεια είναι ότι δεν επαναστάτησαν ούτε αγωνίστηκαν όλοι μαζί οι σκλαβωμένοι έλληνες ενάντια στον τούρκο κατακτητή. Πολέμησαν οι άκληροι αγρότες, οι κλέφτες, οι γνήσιοι λαϊκοί ηγέτες όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης, ο Διάκος, ο Παπαφλέσσας και τόσοι άλλοι. Αντίθετοι στην επανάσταση και με αντεπαναστατική δράση ήταν ο ανώτερος κλήρος, οι Φαναριώτες , οι πρόκριτοι και οι κοτζαμπάσηδες στην πλειονότητά τους, στους οποίους οι Τούρκοι είχαν παραχωρήσει μια σειρά προνομίων που τους εξασφάλιζαν πλουσιοπάροχη ζωή.Οι αγωνιστές του ’21 δεν έχυσαν το αίμα τους για αφηρημένα ιδανικά αλλά είχαν σαφείς και συγκεκριμένους στόχους: απαλλαγή από τον τούρκικο ζυγό αλλά και από την εξουσία των κοτζαμπάσηδων, ανεξάρτητο κράτος χωρίς ξένους και έλληνες δυνάστες, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Τώρα λοιπόν ξέρουμε καλύτερα ότι η επίθεση σήμερα δεν είναι εναντίον όλων, αλλά αποκλειστικά εναντίον των δυνάμεων της εργασίας. Απέναντί μας είναι τα αφεντικά του σήμερα: τράπεζες βιομήχανοι, καπιταλιστές.

Αυτές οι αγωνιστικές διαθέσεις θα εκφρασθούν και στις 25 Μάρτη !

Και τη μέρα αυτή αναζητούμε να εκφράσουμε την αντίθεση και την ανυπακοή μας και με ποιο «άμεσο – απευθείας τρόπο», απέναντι στους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος.

Η αγανάκτηση και ο θυμός, για τη σύγχρονη σκληρή φορολογία του λαού, για τη σύγχρονη Ιερή Συμμαχία (ΕΕ) που καθορίζει ακόμη και πότε θα γίνουν εκλογές και ποια κόμματα πρέπει να ψηφίσουμε.

Η πεποίθηση για το ρόλο του κεφαλαίου που αρπάζει «κοψοχρονιά»τη δημόσια περιουσία, μετασχηματίζονται σε οργανωμένη πάλη:

· Για την ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης και συνολικά του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΣΕΒ – ΕΕ – ΔΝΤ

· Για μια δημοκρατία των εργαζομένων, κυρίαρχων στον πλούτο που παράγουν, στη δημόσια περιουσία και τη ζωή τους.

Την Κυριακή 25/3 σαν Επιτροπή Αγώνα Παραλίας

Ø Δίνουμε ραντεβού στις 11πμ , Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου

Ø Ενωνόμαστε με το μαζικό κίνημα της Πάτρας και τους φορείς του (συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, σωματεία, πρωτοβουλίες ανέργων, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, φοιτητικοί σύλλογοι κλπ).

Ø Στόχος, να γίνει παρέλαση του λαού,

Ø να μετατραπούν οι εκδηλώσεις «εθνικής περηφάνιας» σε διαδηλώσεις της θέλησης και της απόφασης του λαού να παλέψει για ένα καλύτερο μέλλον και ζωή.

Ø Πρωταγωνιστής θα είναι ο λαός και όχι οι πολιτικοί εκπρόσωποι του Μνημονίου.

Το κράτος και η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, προσπαθούν να αποτρέψουν την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα γιατί φοβούνται. Γι αυτό η παρουσία όλων μας πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική.

Ταυτόχρονα, επιχειρείται η οργάνωση παρέμβασης από δυνάμεις της ακροδεξιάς, των εθνικιστικών κύκλων και του φασισμού, με έντονα εθνικιστικά, δήθεν «αντισυστημικά», αλλά ακραία αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά, με αποθέωση του στρατού (λαός – στρατός – εθνικισμός). Η παρέμβαση αυτών των κύκλων οδηγεί τις δυνάμεις του λαϊκού – εργατικού κινήματος, σε καλύτερα σχεδιασμένη, μαζική, πολιτικοποιημένη, περιφρουρημένη παρέμβασή τους με σαφέστατο διαχωρισμό από τέτοιες κινήσεις.

Απαιτούμε να αποχωρήσουν οι επίσημοι, για να παρελάσουν οι μαθητές και να διαδηλώσει ο κόσμος του αγώνα.

Γιατί η παρουσία τους αμαυρώνει το νόημα της ημέρας

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.

ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ