ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Posted on Updated on


(Κείμενο για συλλογή υπογραφών)

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ 

ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ  ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 

Ζούμε σχεδόν δύο χρόνια τον οδοστρωτήρα του Μνημονίου της τρόϊκας και των δυο κυβερνήσεων (Παπανδρέου και Παπαδήμου). Δεν μείναμε όμως άπραγοι. Δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε μεγάλες μάχες. Είμαστε κομμάτι της λαϊκής οργής και ανυπακοής. Συμμετείχαμε και συμμετέχουμε σε απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις και σε άλλες μορφές αντίστασης, αλλά και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας. 

Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας τα δυσκολότερα. Η τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό τον εκλεκτό των τραπεζών Λ. Παπαδήμο προχωράει στην υλοποίηση ενός συγκροτημένου σχεδίου εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού και δήμευσης της χώρας. Γενίκευση της καταστροφής και της ανεργίας, περαιτέρω λεηλασία μισθών και συντάξεων, εξαφάνιση κοινωνικών δικαιωμάτων, λαφυραγώγηση της δημόσιας περιουσίας και μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο και νεοαποικία των δανειστών-τοκογλύφων. 

Ξέρουμε ότι πολύ σύντομα η λαϊκή οργή θα ξεχυθεί και πάλι στους δρόμους και θα αναμετρηθεί με τις δυνάμεις του μαύρου μπλοκ εξουσίας. Για την έκβαση αυτής της μάχης καθοριστική συμμαχία θα έχουν οι κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες που αναπτύσσονται και θα αναπτυχθούν. 

Δύο χρόνια τώρα έχουν ψηφιστεί στη Βουλή σωρεία αντισυνταγματικών μέτρων όπως μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, πολυνομοσχέδιο κλπ. Η κυβέρνηση Παπανδρέου παρέδωσε τα ηνία της χώρας στη δοτή και αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία από τη Βουλή εξήγγειλε προγραμματικές θέσεις. 

Σε καμία όμως από τις παραπάνω στιγμές τα αριστερά κόμματα του Κοινοβουλίου δεν επέλεξαν να αποχωρήσουν από τη Βουλή και να καταγγείλουν έτσι έμπρακτα της καταστρατήγηση κάθε έννοιες δημοκρατίας. 

Το προσεχές διάστημα θα έλθει στη Βουλή προς ψήφιση το νέο μνημόνιο και η νέα δανειακή σύμβαση (για να νομιμοποιήσει και την πρώτη που δεν έχει ψηφιστεί). Άνεργοι και εργαζόμενοι για τα επόμενα χρόνια όχι μόνο δεν θα έχουν κοινωνικά δικαιώματα αλλά δεν θα έχουν καν δικαίωμα στην ίδια τη ζωή.

Επιπλέον:

1) Παραιτείται η Ελλάδα από την εθνική της κυριαρχία.

2) Υποθηκεύεται όλη η Ελληνική δημόσια περιουσία, ακόμη και η τυχόν μελλοντική.

3) Απαγορεύεται η αναδιάρθρωση του υπόλοιπου χρέους κατά το συμφέρον της χώρας.

4) Οι δανειστές έχουν τη δυνατότητα μεταβίβασης των δικαιωμάτων από τη σύμβαση σε τρίτους.

5) Το κράτος δεν μπορεί να δανειστεί από τρίτους πλην ΕΕ και ΔΝΤ

6) Απαγορεύεται ο συμψηφισμός απαιτήσεων της χώρας με τα δάνεια, επομένως ούτε τις γερμανικές αποζημιώσεις μπορεί να απαιτήσει, ούτε τυχόν δολίως υπογεγραμμένες συμβάσεις να αναθεωρήσει.

7) Απαγορεύεται η μετατροπή του υπολοίπου χρέους προς ιδιώτες (άρα θα πληρωθεί στο ακέραιο).

8) Ακόμη η νομικά ισχυρότατη προς το παρόν θέση της χώρας να ρυθμίσει με απόφαση της Βουλής κατά το συμφέρον της την εξυπηρέτηση του χρέους της εγκαταλείπεται εντελώς με την υπαγωγή του στο ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. 

Τι άλλο πρέπει να γίνει σε αυτό το τόπο ώστε τα αριστερά κοινοβουλευτικά κόμματα και οι βουλευτές που αντιπολιτεύονται την δεύτερη τροϊκανή κυβέρνηση να αφήσουν τη βολή τους στα έδρανα της Βουλής, να αποχωρήσουν από τη συζήτηση και ψήφιση, να καταγγείλουν και να απονομιμοποιήσουν το ξεπούλημα της χώρας και την εξαθλίωση του λαού. Να ενισχύσουν έμπρακτα τη δίκαιη πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι δε θα αναγνωρίσει ποτέ την ισχύ αυτών των κειμένων. Θα τα θεωρήσει παράνομα, προϊόντα εκβιασμού, αν όχι προδοσίας του ίδιου και του κράτους. 

Ας το τολμήσουν.

 Ακολουθούν υπογραφές:

Δημόπουλος Βασίλης, εκπαιδευτικός

Σιάχος Χρήστος,  εκπαιδευτικός