ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ στην Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ

Posted on


Για ενότητα – αλληλεγγύη – ενιαία γνώση

Ζούμε την εποχή της σύγχρονης βαρβαρότητας, τη δικτατορία της ευρωζώνης , του ευρώ, της τροϊκανής κυβέρνησης των τραπεζιτών. Την εποχή της πολιτικής που δεν έχει μόνο στόχο να πάρει πίσω όποιες κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας αλλά και της πολιτικής που παραδίδει την κυριαρχία της χώρας στους γιάπηδες επίτροπους, που  καταργεί την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας, που θέλει να «αλώσει» τα μυαλά των ανθρώπων αφαιρώντας τους την κοινωνική – συλλογική σκέψη.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Εμείς λέμε ΟΧΙ. Χειραφετούμαστε από το σάπιο πολιτικό τους σύστημα και τις χρεωκοπημένες αξίες τους.

Να κάνουμε την παράνομη συγκυβέρνηση των τραπεζιτών να νιώσει την ανάσα του λαού.

Να τους ανατρέψουμε

O δικός μας κόσμος δεν είναι η ευρωζώνη της καπιταλιστικής αγοράς, του ΔΝΤ, των «ευγενών» οίκων αξιολόγησης, των ομολόγων τους, των χρηματοπιστωτικών προϊόντων. Ο δικός μας κόσμος είναι μια νέα Ελλάδα μέσα σε μια νέα Ευρώπη των δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης των λαών , μια Ευρώπη που θα υπερασπίζεται τα ταξικά συμφέροντα των εργαζόμενων και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.  

Μόνος δρόμος για να το πετύχουμε είναι η ρήξη με την Ε.Ε. την  τρόικα και την  κυβέρνηση.

Με αγώνα – συμμετοχή – αλληλεγγύη να μην αφήσουμε να χρεοκοπήσει ο λαός αλλά αυτοί. Δεν τους χρωστάμε τίποτα και δεν θα πληρώσουμε εμείς τα χρέη που δημιούργησαν οι πολιτικές τους.

Το μαύρο μέτωπο του Παπαδήμ(ι)ου δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την παιδεία. Οι απανταχού τραπεζίτες και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι βλέπουν την παιδεία σαν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου. Για να γίνει αυτό τους χρειάζεται ένα «νέο» φτηνό – γυμνό σχολείο, με αναλώσιμους εκπαιδευτικούς υποψήφιους έφεδρους κατόπιν αξιολόγησης, χειραγωγημένους και επισφαλείς, χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα σπουδών με έμφαση στις δεξιότητες και όχι στην κριτική θεώρηση της κοινωνίας και των νόμων της, έτσι ώστε οι σημερινοί μαθητές να γίνουν οι αυριανοί αναλώσιμοι εργαζόμενοι. Χρειάζεται ένα σχολείο που θα λειτουργεί «επιχειρηματικά» με βάση τις αξίες και τους κανόνες της αγοράς, με διευθυντές μάνατζερ – απόλυτους άρχοντες της σχολικής ζωής.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.   

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

Όσοι συμμετέχουμε σε αυτό το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της ΕΛΜΕ στις 7 Δεκεμβρη αναγνωρίζουμε την ανάγκη να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, να οργανώσουμε μαζί δράσεις και αντιστάσεις του σωματείου, να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας και με τους άλλους εργαζόμενους.

Να πούμε ΟΧΙ στον εκφυλισμό του σωματείου από τις δυνάμεις ΠΑΣΚ _ ΔΑΚΕ

ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΠΛΑΤΗ – ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ – ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν.

να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ η κοροϊδία των απολογητών του μαύρου μετώπου μέσα στο σωματείο

Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ Α ΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ

Advertisements