ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Posted on Updated on


ΗΡΑ ΚΟΥΡΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

Το τελευταίο διάστημα το πολιτικό δυναμικό που διαχειρίστηκε τη μοίρα του λαού μέσα από θέσεις εξουσίας, απέδειξε ότι μόνος υπαρξιακός του στόχος είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαιοκρατικού συστήματος εγχώριου ή εισαγόμενου. Στα πλαίσια της διατεταγμένης υπηρεσίας λοιπόν, παίχθηκε το παιχνίδι των εντυπώσεων με ξεκάθαρο στόχο την παραπλάνηση του λαού, τον εφησυχασμό των ομάδων που είχαν πρόσφατα ξεσηκωθεί και την απορρόφηση των κραδασμών από τα κινήματα των πλατειών και του δρόμου. Στήθηκε η παράσταση που το μαύρο βαπτίστηκε άσπρο, η Ευρώπη των ισχυρών κρατών και των τοκογλυφικών τραπεζιτών προβλήθηκε ως πανάκεια των υποανάπτυκτων οικονομιών, η αφαίμαξη των μικρών νοικοκυριών , η εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων και η εκχώρηση της λαϊκής κυριαρχίας ως μονόδρομος σωτηρίας.

Καλείται λοιπόν, η Αριστερά να αγωνιστεί για να ανατρέψει αυτή την πολιτική απάτη με ρόλο ουσιαστικό και ανατρεπτικό, χωρίς συμβιβασμούς, δίπλα και μέσα στα κινήματα, δίπλα και μέσα στις συλλογικότητες , δίπλα και μέσα στα όργανα λήψης αποφάσεων όπου ως αιρετοί μετέχουμε. Οι όποιοι συμβιβασμοί με το σύστημα, των αυτοαποκαλούμενων αριστερών , οδηγούν σε αμφισβήτησή μας από τα ευρέα λαϊκά στρώματα που αναζητούν την καθαρότητα της πολιτικής σκέψης, την τόλμη των πολιτικών αποφάσεων και τη συνέπεια λόγων και έργων.

Οφείλουμε και σε τοπικό επίπεδο να αντιταχθούμε σε πολιτικές συντασσόμενες ή υποτασσόμενες στο σύστημα που παρασιτεί, που κερδοσκοπεί, που ακυρώνει τη λαϊκή εντολή και βούληση, που υπαναχωρεί σε προεκλογικές δεσμεύσεις, που αντιδρά με λαϊκισμό, ανέξοδα πολιτικά, με μανδύα αριστερού λόγου, χωρίς διεκδικητικό δυναμισμό, χωρίς πολιτικές πρακτικές προστασίας των εργαζομένων.

Η Αριστερά λοιπόν ως η μόνη υγιής δύναμη που δεν μένει σε συμβολικές διαμαρτυρίες αλλά με συνέπεια αγωνίζεται για την προάσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων παίζει ουσιαστικό πολιτικό ρόλο και κανένας από μας δεν δικαιούται με ποικίλα προσχήματα να συμπορεύεται με δυνάμεις που έχουν αποδείξει την πολιτική τους αλλοτρίωση.