Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Posted on Updated on


 

Πάτρα, 16/10/2011

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
http://aelmeahaias.wordpress.com,
aelmeahaias

Με απόφαση του το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τις καταλήψεις, καλεί τα σχολεία να προτείνουν στη Διοίκηση τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών και μάλιστα εντός τριμήνου / τετραμήνου. Αν αυτό δε γίνει τότε την απόφαση θα την πάρει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Είναι προφανές πως το Υπουργείο δεν ενδιαφέρεται για τις χαμένες διδακτικές ώρες, αλλά για το πώς θα τιμωρήσει άμεσα τους μαθητές που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι απέναντι στην πολιτική του που απαξιώνει συνεχώς το δημόσιο σχολείο. Αν πραγματικά ενδιαφερόταν για την παιδαγωγική πλευρά του ζητήματος τουλάχιστον θα κάλυπτε άμεσα τα κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν, και θα υπάρχουν για καιρό, και τα σχολεία θα είχαν βιβλία. Και βέβαια δε θα έκλεινε το σχολικό έτος στις αρχές Μαΐου, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια Οι χαμένες ώρες που προκύπτουν από την δική τους πολιτική και είναι πολλαπλάσιες αυτών των καταλήψεων ποτέ δεν αποτέλεσαν ζήτημα γιατί απλούστατα θα αναδείκνυαν την πραγματική αιτία των προβλημάτων που δεν είναι άλλη από την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Το γεγονός πως καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να προτείνουν στα σχολικά συμβούλια και κατόπιν στη Διοίκηση τρόπους αναπλήρωσης αποδεικνύει πως το Υπουργείο Παιδείας μας θέλει συνένοχους στην πολιτική του. Θέλει τους εκπαιδευτικούς άμεσους τιμωρούς των μαθητών γιατί έπραξαν το αυτονόητο, διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες μόρφωσης και ζωή με αξιοπρέπεια. Η πρόταση του Υπουργείου μόνο επιπλέον προβλήματα θα επιφέρει στα σχολεία. Θα μπορούσε αν πραγματικά το ενδιέφερε η εύρυθμη λειτουργία τους να παρατείνει το σχολικό έτος.

Καλούμε λοιπόν τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην ενδώσουν στις πιέσεις της Διοίκησης. Είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό των μαθητών μας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Σπίνος Αθανάσιος Σταμούλης Θόδωρος