ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ: ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΑΣΚ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Posted on Updated on


Συναδέλφισσες, -οι

το τελευταίο διάστημα ο Προϊστάμενος Επαγγελματικής Εκπ/σης κ. Νικολόπουλος έχει επιδοθεί σε προσπάθεια εκφοβισμού συναδέλφων του 2ου ΣΕΚ Πάτρας. Αιτία υπήρξε ένα υπόμνημα που κατέθεσαν οι συνάδελφοι Πληροφορικής του 2ου ΣΕΚ στη Διοίκηση και αφορούσε στην αντίθεσή τους στη συγχώνευση του τομέα Πληροφορικής που αποφάσισε η Διευθύντρια Β/θμιας κα Πιερρή μετά από εισήγηση του Διευθυντή του 2ου ΣΕΚ. Συγκεκριμένα ανέφεραν στο υπόμνημά τους πως δε συγκλήθηκε σύλλογος διδασκόντων του ΣΕΚ για να προτείνει στο Διευθυντή μια τέτοια μεταβολή, όπως ορίζει ο κανονισμός, και επιχειρηματολογούσαν για την ανάγκη και τη δυνατότητα της λειτουργίας του τομέα πληροφορικής ως ανεξάρτητου.

Ο Προϊστάμενος Επαγγελματικής αντί ν’ απαντήσει στο υπόμνημα των συναδέλφων επιδόθηκε σε προσπάθεια τρομοκράτησής τους με ατομικώς επιδιδόμενα έγγραφα στα οποία «ζητούσε εξηγήσεις» για το υπόμνημα και στη συνέχεια προχώρησε σε προκαταρκτικό έλεγχο για τα έργα Δαίδαλος της περιόδου 2004 – 2008.

Μπρος στην άρνηση του κ. Νικολόπουλου να σταματήσει κάθε ενέργεια εκφοβισμού των συναδέλφων και αφού οι ενέργειες του ΔΣ για επίλυση του ζητήματος δεν είχαν αποτέλεσμα, προτείναμε να βγει ανακοίνωση της ΕΛΜΕ που να καταγγέλλει την πρακτική του Προϊσταμένου και να ζητά από τη Διευθύντρια Εκπ/σης να κινηθεί στην  κατεύθυνση δημιουργίας κλίματος δημοκρατικής συνεργασίας ανάμεσα στο σύλλογο,  στη διεύθυνση του 2ου ΣΕΚ  και στον Προϊσταμένο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Εκτός όμως από την άρνηση της Διοίκησης να επιλυθεί το ζήτημα είχαμε και την άρνηση των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους. Η ΔΑΚΕ από την αρχή αυτού του ζητήματος είχε ως κύριο μέλημά της να μη βγει ανακοίνωση για τον Προϊστάμενο, προσπαθώντας ακόμη και να δικαιολογήσει την πρακτική του. Η ΠΑΣΚ από την πλευρά της ενώ αρχικά δέχτηκε να βγει ανακοίνωση τελικά αρνήθηκε. Και πως μια παράταξη να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων όταν τα στελέχη της βάζουν πλώρη για κάθε λογής συμβούλια με απαραίτητη προϋπόθεση για την τοποθέτησή τους σ’ αυτά την αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση;

Συνάδελφοι τα δικαιώματα και η αξιοπρέπειά μας που τόσο χτυπιούνται αυτή την περίοδο είναι απέναντι στη σύμπλευση Διοίκησης και υποταγμένου συνδικαλισμού. Η υπεράσπισή τους απαιτεί να γυρίσουμε την πλάτη μας και στους μεν και στους δε. Ας το τολμήσουμε!

Advertisements