ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ

Posted on Updated on


ΠΑΣΚ ΚΑΙ ΔΑΚΕ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 11-05-11 

Συναδέλφισσες, -οι

όπως ήδη γνωρίζετε την Τετάρτη 11-05-11 έχει εξαγγελθεί από ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ γενική απεργία και πορεία. Επίσης σας είναι γνωστό ότι την ίδια ημέρα  θα διεξαχθούν οι εκλογές στην ΕΛΜΕ μας για αντιπροσώπους στο 15ο  συνέδριο της ΟΛΜΕ και την επόμενη ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Σε αυτή την κατάσταση οδηγηθήκαμε  εξαιτίας της απόφασης της πλειοψηφίας στο Δ.Σ  της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚ).

Συγκεκριμένα:

α) Αρνήθηκαν να αλλάξουν την ημερομηνία των εκλογών όταν το Υπουργείο ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εξετάσεων και

β) Αρνήθηκαν ξανά να το πράξουν όταν εξαγγέλθηκε η απεργία.

Πιστεύουμε ότι είναι πολιτικό λάθος, την ώρα που οι εργαζόμενοι της Πάτρας θα βρίσκονται στους δρόμους και θα διαδηλώνουν ενάντια στη πολιτική της Κυβέρνησης- Τρόικας-Μνημονίου, ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία να ασχολείται με εκλογές. Σε συνδυασμό δε με την έναρξη των εξετάσεων την επόμενη ημέρα τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Η μόνη εξήγηση  που μπορούμε να δώσουμε για τη στάση τους είναι ότι  αυτή υπαγορεύτηκε από μικροπαραταξιακές  και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες.

    Ας μην τους κάνουμε τη χάρη. Αγωνιστικά να διαδηλώσουμε, αγωνιστικά και να ψηφίσουμε.

    Όσο για το ότι ορίστηκε η απεργία την παραμονή των εξετάσεων, που στα σχολεία δεν θα υπάρχουν  μαθητές, για αυτό ευθύνεται κεντρικά η ΑΔΕΔΥ(και έμμεσα η ΟΛΜΕ).