ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΠΑ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΙΟΥ 2011

Posted on Updated on


ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ

Βύρωνος 20Α, 26222 ΠΑΤΡΑ

Τηλ – fax: 2610 321010

email: oikipa

url: www.oikipa.gr

Δελτίο τύπου

ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ-ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ

25 χρόνια μετά ο πυρηνικός εφιάλτης επιστρέφει

ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΠΑ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΙΟΥ 2011

Πέρασαν 25 χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ και ο πυρηνικός εφιάλτης επέστρεψε μέσω Ιαπωνίας καταρρίπτοντας για μια ακόμη φορά το μύθο της ασφάλειας των πυρηνικών εργοστασίων.

Το πυρηνικό λόμπυ που εσχάτως είχε σηκώσει κεφάλι προωθώντας την πυρηνική, ως «εναλλακτική» πηγή ενέργειας και ως την πλέον σίγουρη λύση για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, θα λουφάξει προσωρινά αλλά δεν θα σταματήσει να προωθεί τα σχέδιά του. Ήδη στην Τουρκία προωθείται η κατασκευή Πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου σε απόσταση αναπνοής από τις Ελληνικές ακτές.

Το πάθημα, είναι φανερό πως δεν έγινε μάθημα και οι επιστημονικές απόψεις για τη λύση του ενεργειακού προβλήματος μέσω της εξοικονόμηση ενέργειας και της εκμετάλλευσης των Ήπιων και Ανανεώσιμων Πηγών, είναι «ψιλά γράμματα» για τις πανίσχυρες πυρηνικές πολυεθνικές εταιρείες.

Η ΟΙΚΙΠΑ «γεννήθηκε» το 1986 όταν το ατύχημα του Τσερνόμπιλ συντάραξε την ανθρωπότητα. 25 χρόνια μετά είμαστε στο «ίδιο έργο θεατές» με τον πλανήτη να δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, επιβάλλεται να παραμείνουμε ΕΝΕΡΓΟΙ για να μην γίνουμε αύριο ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΙ.

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας με αφορμή το γιορτασμό της συμπλήρωσης 25 χρόνων από την ίδρυσή της, διοργανώνει ημερίδα με θέμα « «25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: Ο ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ» στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, (Φιλοποίμενος 24) την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 με εισηγητές τον Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεράνιο, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σιακαβέλλα και εκπροσώπους του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου και της ΟΙΚΙΠΑ.

Advertisements