Επιβάλλεται να παραμείνουμε σήμερα ΕΝΕΡΓΟΙ για να μην γίνουμε αύριο ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΙ

Posted on Updated on


ΠΑΤΡΑ, 15/3/11

Τα πρόσφατα πυρηνικά ατυχήματα στους αντιδραστήρες της Ιαπωνίας φέρνουν για μια ακόμη φορά με τραγικό τρόπο το θέμα της χρήσης πυρηνικής ενέργειας για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Για μια ακόμη φορά κατέρρευσε ο μύθος της ασφάλειας των πυρηνικών εργοστασίων και έπεσαν στο κενό τα επιχειρήματα όσων τον τελευταίο καιρό προωθούσαν την πυρηνική ως «εναλλακτική» πηγή ενέργειας και ως την πλέον σίγουρη λύση για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το πυρηνικό λόμπυ προγραμματίζει την εγκατάσταση νέων σταθμών σε πολλές γειτονικές μας χώρες, όπως η Τουρκία, και για το λόγο αυτό απαιτείται πολιτική και κοινωνική συστράτευση στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη για να μείνουν τα σχέδια στα χαρτιά.

Η λύση του παγκόσμιου ενεργειακού προβλήματος θα πρέπει να αναζητηθεί στην, με κάθε τρόπο εξοικονόμηση ενέργειας και στην εκμετάλλευση των Ήπιων και Ανανεώσιμων Πηγών.

Η ΟΙΚΙΠΑ «γεννήθηκε» το 1986 όταν το ατύχημα του Τσερνόμπιλ συντάραξε την ανθρωπότητα. 25 χρόνια μετά είμαστε στο «ίδιο έργο θεατές» με τον πλανήτη να δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά. Επιβάλλεται να παραμείνουμε σήμερα ΕΝΕΡΓΟΙ για να μην γίνουμε αύριο ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΙ.

Advertisements