Ο.Λ.Μ.Ε.: «Μυστική διπλωματία» του Υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων

Posted on Updated on


09/03/2011

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338

www.olme.gr

e-mail: olme Αθήνα, 9-3-2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και την αντίθεσή του για την πολιτική που ακολουθείται στο θέμα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων. Τη στιγμή που δημοσιεύονται στο τύπο αναλυτικά οι επικείμενες συγχωνεύσεις (ποιοι τις έδωσαν άραγε;), η ΟΛΜΕ περιμένει ακόμη τις προτάσεις του Υπουργείου για τις συγχωνεύσεις.

Η στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και των υφισταμένων της, κυρίως των Περιφερειακών Δ/ντών (που συζητούσαν για τις συγχωνεύσεις με τη λογική της «μυστικής διπλωματίας») μας δημιουργεί μεγάλη ανησυχία. Εκτός κι αν η πολιτική ηγεσία (8 μέρες μετά τη συνάντηση με την ΟΛΜΕ) σκοπεύει να μας ενημερώσει «κατόπιν εορτής». Αποκαλύπτεται και στο θέμα αυτό πόσο αξία έχουν οι διακηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας για «διάλογο και διαβούλευση». Μόνο προσχηματικά τις χρησιμοποιεί η ηγεσία του Υπουργείου προκειμένου να επικυρώσει ειλημμένες αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τις ΕΛΜΕ να βρίσκονται σε εγρήγορση. Να συνεχίσουν σε συνεργασία με τους γονείς ν’ αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων. Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν είναι ευοίωνα. Δε θα ανεχτούμε για λογιστικούς λόγους να θυσιαστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Με το στοίβαγμα των μαθητών σε 30άρια τμήματα, με την ταλαιπωρία των παιδιών των υποβαθμισμένων περιοχών και με την εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, δηλαδή με τη λογική των επιχειρούμενων συγχωνεύσεων δεν υποστηρίζεται σε καμία περίπτωση η δημόσια δωρεάν Παιδεία.

Δεν θα ανεχτούμε να θυσιάζεται η δημόσια εκπαίδευση στην πολιτική της διάλυσης των κοινωνικών αγαθών που επιβάλλει το ΔΝΤ και η τρόικα.

Και κάτι τελευταίο, είναι αλήθεια πως γίνεται προσπάθεια από το Υπουργείο για να παρακαμφθούν οι προτάσεις των Δ/ντών Εκπαίδευσης, που ήταν στη λογική της μη συγχώνευσης σχολικών μονάδων; Αν συμβεί αυτό, θα πρόκειται για μια σοβαρή απόδειξη της αφερεγγυότητας και του μη σεβασμού στη νομιμότητα, που επιδεικνύεται από τους αρμόδιους.

Advertisements