Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια – 19/02/2011 – Ο Νόμος θα καταργηθεί στην πράξη από τους πολίτες

Posted on Updated on


 Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (19/2/11)

Ο νόμος σας θα καταργηθεί στην πράξη από τους πολίτες, από το δίκαιο και τη μαζικότητα του κινήματός μας

Ο κ. Ρέππας, άξιος αντικαταστάτης του κ. Σουφλιά (και οι δύο υπουργοί εργολάβων και κατ΄ ευφημισμό υπουργοί Δημοσίων έργων και Υποδομών), εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τον Ελληνικό λαό, «εξυπηρετούν» τα συμφέροντά του:

  • Μετατρέπουν το Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, από κώδικα ασφάλειας της μετακίνησης των πολιτών, σε μέσο καταστολής και νομικό όχημα είσπραξης παράνομων διοδίων.
  • Μετατρέπουν την Τροχαία, από φύλακα ασφάλειας, σε εισπράκτορα ιδιωτικών εταιρειών.

Τέλος, τα πολεοδομικά γραφεία απαξιώνονται υπέρ των εταιρειών διαχείρισης των δρόμων, χαρίζοντας στις εταιρείες, και στερώντας από τον Ελληνικό λαό, 22.5 εκατ. ευρώ πρόστιμα που οφείλουν αυτές.

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, έγινε κανόνας της Κυβέρνησης και της Τρόικας. Τα φυλάκια κατοχής που έστησαν στους δρόμους μας οι εταιρείες με τη σύμφωνη γνώμη του κράτους, μετά και την τελευταία τροπολογία, μετατρέπουν τη χώρα μας σε Λωρίδα της Γάζας, που οι ένστολοι θα καθορίζουν την ελεύθερη μετακίνησή μας.

Η Κυβέρνηση έχει την πρόθεση να μας κάνει να ξεχάσουμε ποιος είναι ο ρόλος των υπουργών, των εταιρειών, της τροχαίας, της αστυνομίας, των νόμων, του ΚΟΚ, των θεσμών.

Σε αυτό τους απαντάμε:

Όπως κερδίσαμε, στον πρώτο γύρο αυτού του αγώνα, το «Δεν Πληρώνω Διόδια» (απειλές προστίμων, ποινικές διώξεις κλπ), έτσι θα κερδίσουμε και στο δεύτερο γύρο…

Δεν τους πληρώνουμε!

Η δημόσια περιουσία ανήκει στις επόμενες γενιές. Δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον των παιδιών μας! Αντιστεκόμαστε, στην κατάλυση της Δημοκρατίας, στο «χάρισμα» των Εθνικών μας δρόμων και του εθνικού πλούτου της χώρας μας.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος του κράτους, τότε η ανυπακοή στους νόμους αυτούς δεν είναι απλά δικαιολογημένη αλλά αποτελεί υποχρέωση των πολιτών.

Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπειά μας

Υπερασπιζόμαστε το συμφέρον της χώρας μας

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ…

 

Η ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ

 

 

 

 

 

 

(από το μηνα Μαρτιο – θα υπάρξει άμεση ενημέρωση από το blog μας)

 

(ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ).

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΑΡΑ.

 

ΕΦΟΣΟΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΟΧΑΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΚΙΣΕΔΕΣ!

 

 

ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ένταξη της άρνησης πληρωμής διοδίων στον ΚΟΚ, δεν μας τρομάζει!!!

Η ενότητα και η ένταση μας θα καταστήσει τους όποιους άδικους νόμους αδρανείς!

Η μαζικότητα και η συνέχιση του αγώνα μας είναι ακόμα πιο αναγκαία τώρα.

Όταν είμαστε ενωμένοι και πολλοί κανείς δεν μπορεί να μας πειράξει.

 

«Η μη καταβολή διοδίων δεν στοιχειοθετεί αδίκημα»

ΚΩΝ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (δικηγόρος κινήματος κατά των διοδίων)

«Η έννομη τάξη της χώρας και οι μηχανισμοί της χρησιμοποιούνται σαν μπράβος για την είσπραξη των διοδίων των κοινοπραξιών. Γεγονός που θα αποδοκιμαστεί από το σύνολο της κοινωνίας.

Η μη καταβολή διοδίων σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί αδίκημα και η ένταξή της ως παράβαση του ΚΟΚ είναι αντίθετη με τον σκοπό και τις θέσεις του ΚΟΚ, που είναι η ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας.

Μπαίνει σε ένα νομοθέτημα υπηρετώντας άλλους σκοπούς. Η πολιτεία ποινικοποιεί ή καθιστά αδίκημα και επιβάλλει κυρώσεις σε κάποιον ο οποίος αρνείται να πληρώσει χρήματα σε μία ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου να περάσει στο δρόμο, ο οποίος είναι δημόσιος.

Αυτή καθαυτή η υποχρέωσή του, ο εξαναγκασμός του, να πληρώσει για να περάσει, αυτό είναι το αδίκημα για μένα. Η άρνησή του δεν μπορεί να αποτελεί διατάραξη της οδικής κυκλοφορίας για να το αντιμετωπίσει η πολιτεία ως αδίκημα του ΚΟΚ. Αντίθετα, διατάραξη αποτελεί η παρεμβολή εμποδίων (σταθμοί διοδίων) και αδίκημα μάλιστα πολλαπλών μορφών, καθώς η υποχρέωση του οδηγού να σταματάει να πληρώνει είναι παρακώλυση κυκλοφορίας, και ταυτόχρονα περιβαλλοντική εξόντωση από τα καυσαέρια που εκπέμπονται σε πολλαπλάσιο χρόνο».

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=250846

Advertisements