ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!

Posted on Updated on


πηγή : www.iskra.gr

ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ!

ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΡΑ!

Απόφαση-«σοκ» για την κατάργηση όλων σχεδόν των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων έχουν πάρει κυβέρνηση και τρόϊκα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου. Όχημα για την κατάργηση των επιδομάτων θα αποτελέσει το διαβόητο ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θα εφαρμοστεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η «προκρούστεια» περικοπή «κλείδωσε» και τυπικά στη χτεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Στην πράξη, η απόφαση αυτή σημαίνει μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων από 15% έως και πάνω από 30% σε αρκετές περιπτώσεις.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρεται να εξετάζει πρόταση για τη διαμόρφωση τεσσάρων μισθολογικών κατηγοριών: υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Σήμερα ο εισαγωγικός μισθός για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης είναι περίπου 711 ευρώ, δευτεροβάθμιας 830, τεχνικής 938 και πανεπιστημιακής 984 ευρώ. Ο καταληκτικός μισθός πρόκειται να διαμορφωθεί πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γύρω στις 2.100 ευρώ, προκειμένου να επικρατήσει η σχέση εισαγωγικού και καταληκτικού μισθού στο ένα προς τρία.

Από τα 40 γενικά επιδόματα που ισχύουν σήμερα σχεδιάζεται να καταργηθούν τα 36 και να ενσωματωθούν σε ένα, το οποίο θα ξεκινά από τα 140 ευρώ για τους υπαλλήλους Υ.Ε. και θα αυξάνεται ανάλογα με το κλιμάκιο. Θα διατηρηθούν μόνο τέσσερα επιδόματα: το οικογενειακό, το επίδομα θέσης, το κίνητρο απόδοσης, που θα μετατραπεί σε πριμ «παραγωγικότητας» και θα καταβάλλεται έπειτα από «αξιολόγηση», καθώς και το επίδομα ειδικών συνθηκών εργασίας.

Τα 36 επιδόματα που καταργούνται, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» είναι τα εξής:

Tέλος, η απαράδεκτη εξίσωση μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις θα ισχύσει για όλους τους τομείς του Δημοσίου, ακόμη και για την Υγεία και την Παιδεία, γεγονός που προοιωνίζει τη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών. Το 2010, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, αποχώρησαν 53.335 υπάλληλοι, άρα ο αριθμός των προσλήψεων θα κυμανθεί γύρω στις 10.600, στις οποίες θα συνυπολογιστούν οι μετατάξεις που θα γίνουν σε πρώτη φάση στον ΟΣΕ, αλλά και οι επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, που λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων ο διορισμός τους εκκρεμεί. Με δεδομένο ότι περίπου 2.700 υπάλληλοι θα μεταταχθούν από τον ΟΣΕ, ο αριθμός των νέων προσλήψεων θα κυμανθεί στις 8.000 περίπου.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι η μνημονιακή επίθεση που έχει εξαπολύσει η τροϊκανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενάντια στον κόσμο της εργασίας όχι απλά συνεχίζεται αλλά και εντείνεται. Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εξωθούνται στα όρια της εξαθλίωσης, προκειμένου να εκτιναχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου και η χώρα μετατρέπεται σε «παράδεισο» για τα πολυεθνικά καρτέλ. Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη επίθεση η απάντηση του ελληνικού λαού είναι μονόδρομος: ανυπακοή και αντίσταση εδώ και τώρα!

Advertisements