ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΉΦΙΣΜΑ Σωματείων και συνδικαλιστών της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για τις εξελίξεις στην εφημερίδα “Ημέρα”.

Posted on


anerg_450x

Συνάδελφοι,

1. Η εκβιαστική ΄΄ αναστολή έκδοσης ΄΄ της εφημερίδας ΗΜΕΡΑ από τον τοπικό μεγαλοεπιχειρηματία Θ.Καμπέρο , σαν απάντηση στην επιτυχημένη , καθολική απεργία δημοσιογράφων και τεχνικών στις 21 Οκτωβρίου κ στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζόμενων για σταμάτημα των παράνομων απολύσεων, την εφαρμογή των Σ.Σ .Εργασίας, την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους και την απόδοση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία , αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση απέναντι στο δημόσιο αίσθημα και τον εργαζόμενο λαό.

2. Για 15 ολόκληρες ημέρες οι εργαζόμενοι της «ΗΜΕΡΑΣ» δεν είναι ούτε απολυμένοι ούτε εργαζόμενοι! Είναι θύματα κ όμηροι των εκβιασμών του μεγαλοεπιχειρηματία. Ο κος Καμπέρος από την μια δεν κοινοποιεί απολύσεις, γιατί θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλει άμεσα , τώρα , τις αποζημιώσεις κ όχι σε …δόσεις όπως πρότεινε ! Διαφορετικά οι απολύσεις είναι άκυρες! Θα καταδικαστεί επίσης για ομαδικές απολύσεις και θα υποχρεωθεί να καταβάλει μισθούς υπερημερίας και τα χρωστούμενα σε όλους τους εργαζόμενους. Από αυτά θέλει να γλιτώσει ο μεγαλοεπιχειρηματίας, για αυτό προκαλεί και εκβιάζει ασύστολα.

 3. Η Πάτρα της ανεργίας και των μεσαιωνικών εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να ανεχτεί ούτε τους εκβιασμούς ούτε την ομηρία των εργαζόμενων από την ιδιοκτησία της « ΗΜΕΡΑΣ» .

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας που έχει την γενική ευθύνη για όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να ενεργήσει άμεσα και αποφασιστικά:

Α) Να πραγματοποιήσει άμεσα Παμπατραϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στους εκβιασμούς του μεγαλοεπιχειρηματία της «ΗΜΕΡΑΣ»

 Β) Το ίδιο όλα τα Σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου να συνεισφέρουν και οικονομικά στους εργαζόμενους της εφημερίδας , οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης.

Γ) Να οργανώσει τον κοινό αγώνα όλων των εργαζόμενων για το δικαίωμα στην δουλειά, με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, εφαρμογή των Σ.Σ Εργασίας και της εργατικής νομοθεσίας και να κηρύξει Παμπατραϊκή Απεργία με αιτήματα : 1. Άμεση επαναλειτουργία της εφημερίδας “ΗΜΕΡΑ” με όλους τους εργαζομένους, την καταβολή των δεδουλευμένων και των εισφορών στα Ασφαλιστικά ταμεία, με εφαρμογή των Σ.Σ. Εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. 2. Πάγωμα των χρεών των εργαζομένων στις τράπεζες και των λογαριασμών στις ΔΕΚΟ. 3. Έκτακτο επίδομα οικονομικής ενίσχυσης σε όλους τους εργαζόμενους.

ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

1. Σωματείο προσωπικού ΜΙΣΚΟ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ” Η πρόεδρος Η Γ.Γραμματέας Ντίνα Πεταλά Κατερίνα Αλεξοπούλου 2. Σωματείο Εργαζόμενων ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ πρόεδρος Παπασημακόπουλος Βασίλης 3. Σωματείο Ι/Υ Αχαΐας “Η ΕΝΩΣΗ” Μέλος Δ.Σ Σαββίδης Γιάννης Μέλος Δ.Σ Θανάσης Ούρδας 4. Σύλλογος Γκρουπιέρηδων Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Η πρόεδρος Γεωργογιάννη Μαρία 5. Σωματείο Εργαζόμενων Καζίνο Ρίο Ο Πρόεδρος Καραγεωργόπουλος Δημήτρης 6. Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πάτρας “ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ” Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας Π. Μιχαλόπουλος Πέρσα Τσακανίκα Σύλλογος Εργαζόμενων στον Επισιτισμό Αχαΐας “Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ” Ο Πρόεδρος Σπύρος Βάρδας

Advertisements