Καταγγελία για απόλυση δημοσιογράφου

Posted on Updated on


cropped-freedompress-copy-copy-copy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 15 Οκτωβρίου 2009

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου- Νήσων

καταγγέλλει την άδικη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου Κατερίνας Παγουλάτου από την εφημερίδα «Αλλαγή» της Πάτρας. Η Κατερίνα Παγουλάτου, με την συνέπεια και την εργατικότητα της, με το υψηλό επαγγελματικό της ήθος και την προσήλωση της στη δεοντολογία, στήριξε με όλες της τις δυνάμεις την εφημερίδα, σε δύσκολες περιόδους, διασφαλίζοντας την ομαλή έκδοση της «Αλλαγής».

Και σε ανταπόδοση, η ιδιοκτησία της εφημερίδας της κοινοποιεί την απόλυση της η οποία, μάλιστα, έγινε δια θυροκολλήσεως στο σπίτι της. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, ως οφείλει έναντι των ομόφωνων αποφάσεων των Γενικών μας Συνελεύσεων, καλεί την ιδιοκτησία της «Αλλαγής» να ανακαλέσει σήμερα την παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου.

Σε αντίθετη περίπτωση, πολύ γρήγορα, τόσο η ιδιοκτησία της «Αλλαγής» όσο και οι ιδιοκτησίες άλλων εφημερίδων της Πάτρας που θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι είναι «αναλώσιμα προϊόντα», θα λάβουν ηχηρή απάντηση. Ως εδώ και μη παρέκει. Η «φάρσα» με τις απολύσεις πρέπει να τελειώνει.

Και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ, όπως και το σύνολο των συναδέλφων, θα σταθούν απέναντι σε κάθε τακτική που στρέφεται εναντίον του αναφαίρετου και ιερού δικαιώματος στην εργασία, που κονιορτοποιεί νόμους και συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ποδοπατεί την υποχρέωση του εργοδότη να ασφαλίζει τον εργαζόμενο και να μεριμνά για την κανονική και έγκαιρη αμοιβή του.

Advertisements