Ενημέρωση από την συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Α΄Αχαιας

Posted on Updated on


του Θ. Σταμούλη ( εκπρόσωπου του Ενωτικού Αριστερού Σχήματος)

Συνάδελφοι στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

α) Επικαιροποιημένη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ για τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου (επισυνάπτεται)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

β) Ανακοίνωση για τα κολέγια (επισυνάπτεται)

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ

γ) Συμμετοχή στη σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε η Νομαρχία για την αντιμετώπιση της γρίπης με το πλαίσιο που σας επισυνάπτω

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

δ) Συνάντηση με τον προϊστάμενο εκπαίδευσης για τρέχοντα ζητήματα

ε) Συγκέντρωση αντιπροσώπων και όσων άλλων συναδέλφων επιθυμούν την άλλη Δευτέρα στις 7:30μμ για αμφίδρομη ενημέρωση για ζητήματα της επικαιρότητας που μας αφορούν

στ) Διερεύνηση για εκδήλωση της ΕΛΜΕ για τα αναλυτικά προγράμματα (με αφορμή και την εγκύκλιο για τον προγραμματισμό) στα τέλη Οκτώβρη περίπου.

Στη σύσκεψη της Νομαρχίας καταθέσαμε τις απόψεις μας για το πως θα ‘πρεπε ν’ αντιμετωπιστεί το ζήτημα της γρίπης ουσιαστικά. Επιμείναμε στην ανάγκη χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για την αγορά απολυμαντικού και ιατροφαρμακευτικού υλικού, στην ενίσχυση του πρωτοβάθμιου δικτύου υγείας, στην αναγκαία μείωση των μαθητών ανά τμήμα, στην πρόσληψη καθαριστριών για όλα τα σχολεία, στη βελτίωση των υποδομών υγιεινής. Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν γενικόλογες και πως δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα σε μικρό διάστημα. Μάλιστα τόσο από την πλευρά της Νομαρχίας όσο και από την πλευρά της διοίκησης της Εκπαίδευσης γινόταν συνεχώς λόγος για μερίδιο κοινωνικής συνυπευθυνότητας. Αντιδράσαμε έντονα στην προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών προς τους εκπαιδευτικούς και προς τους γονείς που …στέλνουν τα παιδιά τους άρρωστα στα σχολεία όπως ειπώθηκε. Όταν ρωτήσαμε τον περιφερειακό Διευθυντή Εκπ/σης αν δεσμεύεται στα πλαίσια της κοινωνικής συνυπευθυνότητας να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα μας απάντησε πως είναι εκβιαστική η λογική της ΕΛΜΕ. Στο δια ταύτα η Νομαρχία μας είπε πως η Δ/νση Υγιεινής θα επισκεφτεί όλα τα σχολεία και πως θα στείλει στους δήμους έγγραφο για επιπλέον χρηματοδότηση των σχολείων και από την πλευρά της Διοίκησης πως θα σταλεί από το ΥΠΕΠΘ έντυπο ενημέρωσης προς γονείς και εκπαιδευτικούς. Από τα παραπάνω γίνεται σαφές πως για το ζήτημα αυτό πρέπει ν’ αναζητήσουμε περαιτέρω μορφές πίεσης.

 Για τη συνάντηση με τον προϊστάμενο, όπως και για τη σύσκεψη στη Νομαρχία θα επιδιώξουμε ως ΕΑΨ να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από την ΕΛΜΕ.