Προγραμματισμός και αξιολόγηση ante portas

Posted on


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

e-mail: elme_ki@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προγραμματισμός και αξιολόγηση ante portas

 

Η νέα εγκύκλιος που αφορά τον προγραμματισμό της ύλης σε Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ, αποδεικνύει ότι η πολιτική των αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση «καλά κρατεί». Προκειμένου να επιταχυνθεί η αγοραπωλησία εκπαιδευτικών υπηρεσιών και να δρομολογηθεί η λειτουργία του δημόσιου σχολείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, πρέπει να κατασκευαστεί η «κονσέρβα» που θα πλασαριστεί σε γονείς – μαθητές. Το αναλυτικό πρόγραμμα – μέχρι σήμερα ενιαίο – πρέπει να μετατραπεί σε «ευέλικτη» ατομική υπόθεση του εκπαιδευτικού, για την οποία θα ελέγχεται συστηματικά. Γι αυτό ζητούν ατομικό πλάνο εργασιών!!!

 

Κι αυτά στοχεύουν να τα λειτουργήσουν στο πλαίσιο του αποκεντρωμένου σχολείου που θα προσφέρει διαφοροποιημένα «ελκυστικά» προγράμματα ανά ομάδα πελατών. Η διαδικασία της αξιολόγησης εκπαιδευτικού – σχολείου, θα γίνεται με «ποσοτικούς» και «ποιοτικούς» δείκτες, με βάση τα αποτελέσματα των οποίων θα χρηματοδοτείται το σχολείο και θα αμείβεται ο εκπαιδευτικός. Εκεί «πάνε το πράγμα». Το επόμενο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι η ηλεκτρονική καταγραφή όσων περιγράφει η εγκύκλιος (βλέπε ψηφιακό σχολείο κ.ο.κ.), σε πανελλαδικό επίπεδο, τα «εύσημα» για τα «καλά» τεστ κ.λ.π.

 

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην εγκύκλιο προβλέπεται και ο προγραμματισμός ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δραστηριοτήτων (ως συμπληρώσεις ωραρίων κ.λ.π.), ώστε και ο Σύλλογος Διδασκόντων να νομιμοποιεί την πορεία μετάλλαξης προς το σχολείο της αγοράς.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

 

Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου. Αυτήν υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Κι η ΟΛΜΕ απαντά στις προκλήσεις με τη σιωπή της…

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Απαντάμε με όπλο την περσινή εμπειρία της μαζικής απειθαρχίας στην υλοποίηση του προγραμματισμού.

 

–        ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ.

–        ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.

–        ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΜΟΧΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

 

Αργοστόλι 3 Σεπτέμβρη 2009

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Γερασιμόπουλος Παύλος